Twee nieuwe Call of Duty games in de planning?

Volgens geruchten op het internet is Activision bezig met twee nieuwe Call of Duty games. Met één van die games wil de uitgever afstappen van het WOII thema en het moderne oorlogsslagveld als bron van inspiratie gebruiken. De tweede game speelt wel gewoon af in de Tweede Wereldoorlog. Beide games worden ontwikkeld voor PC, Xbox 360, PS3, PS2 en Xbox.

Volgens een bericht op Joystiq.com, die zegt haar info te hebben van 'een betrouwbare bron', gaat het bij Call of Duty: Modern Warfare om de strijd tegen terrorisme over de hele wereld en is het de bedoeling de plannen van de terroristen om een arsenaal aan chemische wapens in te zetten te ondermijnen. In de jacht op de terroristen opereer je als onderdeel van de S.A.S., US Marines en US Army. De actie zal zich afspelen op locaties als het Midden-Oosten, de straten van Oost Europa, aan dek van zeeschepen op de Noord Atlantische zee en Londen.

Het is dus een Special Forces game die op sommige elementen misschien wel een beetje te vergelijken is met bijvoorbeeld Rainbow Six en Splinter Cell. Ook wordt er gezegd dat de omgevingen in de game vervormbaar zijn, wat zich uit kan strekken van het vernietigen van deuren tot het opblazen van bruggen. Je schijnt ook rare dingen te kunnen doen als het blokkeren van ramen met kippengaas om granaten af te weren.

In de tweede Call of Duty game waarover gesproken wordt, wordt wel teruggekeerd naar het slagveld van de Tweede Wereldoorlog. Normandië om precies te zijn, alwaar je de strijd aan gaat met de Nazi's om deze uit Frankrijk te verdrijven. De titel richt zich op de 'Normandy Breakout' campagne uit 1944, waarbij naast Amerikaanse, Britse en Canadese troepen ook het Franse verzet een belangrijke rol speelde. Volgens het bericht zal je in dit deel onder andere in staat zijn het commando te voeren over verschillende voertuigen.

Deze titel zou een bepaalde 'free-form style of play' meekrijgen. Dit betekent dat je de mogelijk hebt om zelf te bepalen hoe je missies aan gaat pakken (wat dit precies inhoudt is ons ook niet bekend). Tevens wordt het spel voorzien van een nieuwe engine en ook aan de gameplay is een nieuwe feature toegevoegd genaamd Battlefield Actions. Hierbij is het mogelijk om met een bepaalde knop of een combinatie van knoppen acties te verrichten als ontwapenen, het ontwijken van artillerie of als een gek wegrennen voor dekking.

Activision heeft hier nog geen commentaar op gegeven, dus momenteel zijn het helaas nog steeds allemaal geruchten.


Grrrr... ik haat geruchten!