Bestuur games met je hersenen

Ben je de standaard controllers zat? Vindt je de controller van de Revolution niet baanbrekend genoeg? Misschien dat dit iets voor je is, want Cyberlearning Technology heeft vandaag SMART BrainGames geïntroduceerd, gebaseerd op techniek in handen van NASA en normaal gebruikt voor het trainen van piloten.

De SMART BrainGames kunnen op een PlayStation 2 aangesloten worden. Spelers kunnen vervolgens met hun hersenen bekende games besturen, zoals Gran Turismo of Tony Hawk. Het bedrijf zegt dat mensen zich meer verplaatsen in het spel met deze technologie. Mensen die deze games getest hebben zeggen niet meer terug te willen naar de oude besturing.

Als iemand regelmatig deze manier van gamen volhoudt, dan zal hij of zij zich beter kunnen concentreren en leren langer de aandacht vast te houden. De missie van de ontwikkelaar van deze manier van spelen is dan ook om zowel kinderen als volwassenen te helpen met het verbeteren van die punten.

Wie zich aansluit aan een PlayStation zal ook zijn hersenactiviteit kunnen bekijken. Via een monitor wordt er constant bijgehouden of je je kop er wel bij houdt. Hoe sneller je je concentreert en hoe langer je dat volhoudt, hoe beter je prestatie. Volgens de ontwikkelaar zouden de elite skills die je zo opdoet je kunnen helpen in het sociale leven.

Oh, en vergeet niet een paar sensoren op je hoofd te plakken, want anders kan er niets gemeten worden.