Gratis academische versie van RenderWare

Electronic Arts en Criterion Games hebben vandaag bekend gemaakt dat ze de game-ontwikkeling (en onderzoek) op onderwijsinstellingen een nieuwe impuls willen geven. Dit willen ze bereiken door een speciale academische versie van RenderWare te doneren aan erkende onderwijsinstellingen; deze software kan dan gebruikt worden in lessen over graphics en game-ontwerp. Het enige dat de onderwijsinstelling hoeft te doen is een mailtje te sturen met daarin de manier waarop ze het programma willen gaan gebruiken.

RenderWare is een software-ontwikkelingstool die bedacht is door Criterion Games. Het is de meest gebruikte middleware in de gameswereld op dit moment en staat aan de basis van meer dan 500 games (bijvoorbeeld GTA:VC en Burnout 2). Renderware is een verzameling tools om makkelijker en goedkoper games te ontwikkelen voor zo goed als alle consoles en ook de PC. RenderWare helpt de programmeurs om te gaan met de soms complexe manier van programmeren op een console of de PC.

"Deze donatie is een stimulans voor academische instellingen die hun game-ontwerp- en grafische richtingen willen verbeteren," zegt Steve Seabolt, onderdirecteur bij EA. "Overal ter wereld zetten onderwijsinstellingen lesprogramma's op, zodat studenten hun droom kunnen verwezenlijken: een carrière in de wereld van het interactieve entertainment. Als we deze programmatuur aanbieden, kunnen studenten en onderwijzers uit de eerste hand ervaring opdoen met het game-ontwikkelingspakket dat wordt gebruikt door de beste ontwerpers en belangrijkste gamesbedrijven ter wereld. We delen een van onze belangrijkste tools, in de hoop dat het studenten inspireert en dat ze beter begrijpen hoe de ontwikkeling van een spel verloopt."

Deze schenking is één van de vele die EA gedaan heeft aan het onderwijs op het gebied van interactief entertainment. Zo hebben ze ook een intensief stageprogramma opgezet, college's gegeven op universiteiten en hebben ze geholpen met het opzetten van het EA Interactive Entertainment Program op de universiteit van Zuid-Californië.