Rooster Teeth maakt serie filmpjes over Sims 2

Electronic Arts en Rooster Teeth Productions hebben aangekondigd dat ze samen aan een serie filmpjes over het spel The Sims 2 werken. Rooster Teeth Productions maakte eerder de Red vs. Blue comedyserie die gebaseerd is op Halo. Deze serie is een voorbeeld van Machinima, een nieuwe vorm van computer-animatie waarbij computerspelletjes gebruikt worden om real-time digitale video's vanhoge kwaliteit te maken. Per week worden er ongeveer 750000 filmpjes vanaf de site gedownload.

Rooster Teeth gaat ditzelfde principe gebruiken bij het maken van een serie filmpjes gebaseerd op The Sims 2. De korte filmpjes zullen vanaf vandaag te vinden zijn op Strangerhood, en er zullen regelmatig nieuwe filmpjes gemaakt worden.

"We vinden het opwindend om te zien wat de getalenteerde filmmakers van Rooster Teeth Productions kunnen met onze nieuwe in-game movie making tool," zei Lucy Bradshaw, Executive Producer van The Sims 2. "De filmpjes die we tot nu toe gezien hebben zijn verbazingwekkend. We kijken ernaar uit om spelers te laten zien wat je allemaal met ons spel kan doen. De mogelijkheden zijn eindeloos."

De samenwerking houdt in dat Rooster Teeth een serie filmpjes gaat maken onder de titel Strangerhood. De serie gaat over een select groepje characters die allemaal aan geheugenverlies lijden. Om hen onbekende redenen zijn ze samengebracht in een mysterieuze afgelegen buitenwijk. De hoofdpersonen zullen zich gedurende het seizoen afvragen wie ze zijn, waarom ze daar zijn, hoe ze samen kunnen leven en wie er eigenlijk achter dit bizarre experiment zit.