Ook Rijkaard niet naar Ajax

In navolging van Co Adriaanse zal ook Frank Rijkaard komend seizoen geen trainer worden van Ajax, aldus NOS Teletekst. De voormalig speler van de club zou aan de Amsterdamse clubleiding hebben laten weten dat hij liever gaat werken bij een club buiten Nederland.

De afzegging van Rijkaard betekent opnieuw een tegenvaller voor Ajax. Eerder kwam het bericht naar buiten dat de eerdergenoemde Adriaanse momenteel niets voelt voor een dienstverband bij de hoofdstedelijke club. Rijkaard, die het afgelopen seizoen bewust geen club trainde, werd onmiddellijk na het opstappen van Marco van Basten in verband gebracht met Ajax.

Over belangstelling heeft Rijkaard overigens niet te klagen. Zaakwaarnemer Perry Overeem verklaarde onlangs dat hij bij AC Milan op de lijst staat, mocht de huidige trainer Carlo Ancelotti vertrekken. Ancelotti kreeg deze week een veeg uit de pan van Milan-eigenaar Silvio Berlusconi en lijkt derhalve niet meer zeker van zijn baan bij de Rossoneri.

Ook aan Chelsea, dat na dit seizoen een nieuwe manager moet aanstellen, werd Rijkaard het afgelopen seizoen meerdere malen gelinkt.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.