Match met spookgoal niet op herhaling

Reading mag de uitwedstrijd tegen Watford niet overspelen wegens de 'spookgoal'. De reglementen verbieden dat. Het competitieduel eindigde zaterdag in 2-2, maar het eerste doelpunt van de bezoekers na een klein kwartier had nooit goedgekeurd mogen worden.

De arbitrage stelde vast dat John Eustace (Watford) een hoekschop in eigen doel werkte maar tv-beelden wezen overduidelijk uit dat de bal zo'n twee meter naast het doel iets over de achterlijn ging en opnieuw voor het doel werd geschoten. "Ik heb het gezien en mijn conclusie is dat het besluit absoluut onjuist was", zei Reading-trainer Steve Coppell gisteren.

"Als de autoriteiten besluiten dat een replay op zijn plaats is, dan heb ik daar geen enkele moeite mee. Ik weet niet of zoiets al eens eerder is gebeurd, maar ik werk er graag aan mee. We willen niet gezien worden als profiteurs."

Coppell kreeg gisteravond van de Football League te horen dat een herhaling wegens een arbitrale dwaling reglementair onmogelijk is. "De beslissing van een scheidsrechter of het een goal is of niet is bindend", lichtte woordvoerder Andy Williamson toe. "Daar kunnen we niets meer aan doen."