Brad Pitt gevaarlijkste cyberspace-celebrity

Zoeken naar je favoriete sterren gevaarlijker dan gedacht.

Wie zijn op dit moment de gevaarlijkste beroemdheden in cyberspace? McAfee dook dit jaar voor de tweede keer in de wereld van Hollywood gedoken en stelde een lijst samen van de vijftien meest riskante a-sterren in cyberspace. Deze top vijftien bevat de namen van bekende mensen die het meeste risico op ongewenste spyware, adware, phishing, virussen opleveren als je deze namen online invoert als zoekterm.

Uit het onderzoek van McAfee blijkt dat Hollywoods bekendste papa Brad Pitt de toppositie van Paris Hilton heeft ingenomen als gevaarlijkste celebrity-zoekterm. Cybercriminelen gebruiken de namen en foto's van beroemdheden als Beyonce en Justin Timberlake om mensen, die online de laatste roddels, screensavers en beltonen checken, naar gevaarlijke nepwebpagina's te lokken. Voor je het weet loop je zo een nare virusbesmetting op.

Het online checken van je favoriete ster is leuk, maar kan een serieus gevaar vormen voor je pc. Mensen die zoeken op "Brad Pitt", "Brad Pitt downloads" en Brad Pitt wallpapers, screen savers en foto's, hebben achttien procent kans op een virus, spyware, adware enzovoort. Angelina Jolie is minder gevaarlijk, de actrice/welzijnsmoeder staat op de elfde plaats van de lijst.

Mocht je zelf op zoek zijn naar foto's van een celebrity, kijk dan goed uit. Zeker mailtjes die zogenaamd naaktfoto's van celebs bevatten, zijn doorgaans virussen. Mocht je op internet zoeken en pagina's te zien krijgen met allerlei pop-ups, dan moet je ze niet wegklikken. De nieuwste malware installeert zich namelijk toch. Beter is het om de toetscombinatie Alt+F4 te gebruiken. Dan weet je zeker dat je de boel veilig afsluit.

 


Brad Pitt gevaarlijkste cyberspace-celebrity  (foto: DAG)