Vijftien gewonden bij treinbotsing Griekenland

Bij een treinbotsing in Midden-Griekenland zijn maandag vijftien gewonden gevallen. Een passagierstrein met zo'n vijfhonderd inzittenden die van de noordelijke stad Thessaloniki naar Athene reed, botste op wagons die waren losgeraakt van een vrachttrein die dezelfde route in tegenovergestelde richting reed, zeiden de Griekse spoorwegen OSE. De brandweer zei drie uur nodig te hebben gehad om de bestuurder uit het wrak van de locomotief te bevrijden. Het ziekenhuis van de centraal gelegen stad Lamia zei dat de meeste verwondingen meevallen.

OSE zei dat de botsing zich om 03.45 uur voordeed. De meeste passagiers lagen toen te slapen, vertelde een vrouwelijke passagier aan een plaatselijk tv-station. De schrik was groter dan de persoonlijke schade, zei zij. De wagons van de vrachttrein waren ongeveer tweehonderd kilometer ten noorden van Athene op de rails blijven staan. Hoe ze van de trein konden loskomen was nog niet duidelijk.

In Griekenland gebeuren zelden treinongelukken, hoewel er zich twee voordeden in maart. Bij het eerste ongeluk, de ontsporing van een intercitytrein in Midden-Griekenland, vielen 23 gewonden. Acht dagen later reed een vrachtwagen in op een passagiers- en een vrachttrein in het zuiden van Griekenland. De vrachtwagenchauffeur kwam om en twee mensen raakten gewond.