Circusmedewerkers opgepakt na vechtpartij met politie

Een protestactie van dierenactivisten in IJsselstein is gisteravond uitgelopen op een vechtpartij, waar ook de politie bij betrokken raakte. Twee medewerkers van Circus Belly Wien zijn aangehouden.

Activisten kwamen gisteren protesteren met spandoeken, folders en een megafoon. Zij zijn tegen het gebruik van dieren in het circus. De actie was aangekondigd en de demonstranten bleven buiten het circusterrein, aldus de politie. De medewerkers van het circus zouden de actievoerders hebben bekogeld. Toen de politie kwam om de menigte tot kalmte te manen sloeg de vlam in de pan.

Diverse circusmedewerkers raakten slaags met de politie. Deze laatste grepen uiteindelijk naar de wapenstok en pepperspray om de medewerkers te overmeesteren. Een man en zijn 14-jarige zoon zijn meegenomen naar het politiebureau.

Circus Belly Wien heeft al vaker te maken gekregen met protesten en ook deze liepen uit de hand. Afgelopen woensdag was er ook al een protestactie bij het circus. Volgens de activisten zijn zij bedreigd door medewerkers van het circus en moest één van de actievoerders naar het ziekenhuis om zich aan zijn verwondingen te laten helpen.

Met dank aan TechXP voor de submit.