Bordeel gaat voetbalclub sponsoren

De Italiaanse voetbalclub Trentino, spelend in de vierde klasse, heeft een nieuwe sponsor. Op zich niet noemenswaardig, maar de sponsor betreft hier een bordeel. 'Casa Bianca' is er op de shirts te lezen, een Oostenrijks huis van plezier.

De vrouwelijke wethouder van Sport in Trentino, Iva Berasi, is niet blij met de nieuwe sponsor van de trots van de stad. "Ik kan er met mijn verstand niet bij dat de club een overeenkomst afsluit met een escortbureau", deelt een woedende Berasi de Italiaanse media mee. "Als ik me al verontwaardigd voel, kan het niet anders of andere vrouwen van de stad zullen er ook wel hun bedenkingen bij hebben. Ik kan alleen maar hopen dat het bestuur zich nog bedenkt."

Het bordeel, dat voor een bedrag van tienduizend euro met hun naam op de shirts mag staan, is gezeteld in het Oostenrijkse Innsbruck. De club, net over de grens met Italië, omschrijft zichzelf als een plek "wo die Lust zu Hause ist". Oftewel, een huis van plezier, waar alles mogelijk is wat men wil.

Of de dames, met exotische namen als Julienne, Anastasia, Tina of Romana ook elke zondag hun helden aan de kant van het veld staan aan te moedigen, is nog niet bekend. Wel bekend is dat als men met de dames zelf wil spelen, je na een uur al 430 euro lichter bent.


Blonde Helena met de nieuwe spelersbus

De dame van je keuze kun je hier uitzoeken