Youtube geblokkeerd op Australische scholen

Icoon BuitenlandsEen staat in AustraliŽ heeft Youtube verboden op openbare scholen. De overheid heeft hiertoe besloten nadat studenten de aanranding van een 17-jarig meisje online hebben gezet op de videosite.

De toegang tot Youtube is met deze beslissing op 1.600 openbare scholen in de Australische staat Victoria geweerd. De aanranding werd eind vorig jaar op de videosite gezet. De zaak wordt nog onderzocht door de politie, zo meldt Associated Press.

De Australische minister van Onderwijs Jacinta Allan stelt dat de internetproviders van scholen websites met inhoud die niet geschikt is voor scholieren onbereikbaar moet maken. Youtube is nu toegevoegd aan de lijst van geblokkeerde sites.

"De overheid heeft pesten op scholen nooit toegestaan en dit zero tolerance-beleid wordt ook doorgetrokken naar de online-wereld", aldus Allan. Volgens deze minister hebben leerlingen recht op een zo veilig en aangenaam mogelijke leerervaring in de virtuele wereld. De minister had geen commentaar op het feit dat Youtube ook voor educatieve doeleinden kan worden gebruikt.