Ali B en Van Gaal strijden om Loden Leeuw

Rapper Ali B is genomineerd voor de Loden Leeuw Persoonlijkheidsprijs 2006. Deze prijs gaat naar de meest irritante bekende Nederlander in een televisiereclame en is een initiatief van het TROS-programma RADAR. Ali B is genomineerd vanwege zijn 'irritante' optreden in een commercial van Celebrations chocolade. Andere genomineerden in deze rubriek zijn AZ-trainer Louis van Gaal voor zijn deelname aan een Mediamarktreclame, Jort Kelder die ten bate van Asperion op de hem kenmerkende hooghartige wijze ondernemers toespreekt, de Toppers voor hun bijdrage aan de tv-spot van C1000 en Janneke Brinkman in een Activiareclame.


In de andere categorie, Loden Leeuw Meest Irritante Reclame 2006, zijn onder meer genomineerd: Bavaria (oermensen op zoek naar een biertje), schoonmaakmiddel Cif (moeder en een kind nemen op dramatische wijze afscheid tijdens schoonmaken in de badkamer) en alweer de Mediamarkt (ditmaal vanwege irritant rappende verkoper). De andere kanshebbers in deze categorie zijn reclames van Pearle, Lu-koekjes, Ohra, Vicks, Loi, Danone en UPC.

De Persoonlijkheidsprijs werd vorig jaar gewonnen door Beau van Erven Dorens voor zijn optreden in witte onderbroek in de reclame van telecomaanbieder Scarlet. De meest irritante reclame was vorig jaar ook voor Scarlet vanwege het 'jonge meisje in lingeriereclame'.

Stemmen en alle genomineerden staan hier. De winnaars worden op 22 januari bekendgemaakt in het televisieprogramma RADAR.