Echtscheidingsshow in de maak

Icoon Televisie'Scheiden? Tv-programma helpt! Gaat u definitief uit elkaar, of is er nog twijfel? Hoe moet het met de kinderen? Wie krijgt wat, wie gaat verhuizen en hoe regelt u het financieel? Een mediator (bemiddelaar) met een team deskundigen staat voor u klaar. Voor u een kans om - ondanks alles - deze fase in uw leven zo goed mogelijk af te sluiten. En u geeft het goede voorbeeld aan anderen.'

Met deze advertentie probeert tv-producent Endemol kandidaten te werven voor een nieuw televisieprogramma. Daarin worden echtgenoten die willen scheiden, een handje geholpen. Volgens een woordvoerder van Endemol valt het programma in de categorie 'coach-tv'. Dat zijn televisieprogramma's waarin mensen worden geholpen met allerhande problemen. Andere voorbeelden zijn De Superhuisvrouw (huis schoonhouden), Eerste Hulp bij Opvoeden en De Afvallers (gewichtsproblemen).

Het is nog onduidelijk of dit programma onze tv-wereld zal verrijken. Endemol is in gesprek met een omroep/zender, maar een afspraak is er nog niet.

De tv-makers erkennen dat niet iedereen staat te trappelen om aan een dergelijk programma mee te werken. Omdat een scheiding kostbaar is, zullen er volgens hen wel belangstellenden zijn te vinden. Ze hebben naast allerlei adviezen ook een relatietherapie in de aanbieding. Verder willen ze "een ritueel om het huwelijk in stijl af te sluiten" gaan filmen. De Endemol-woordvoerder vindt niet dat een onderwerp uit de taboesfeer wordt gehaald. "Daarvoor komt een scheiding te vaak voor. Het is wel een beladen thema". Of het programma een presentator krijgt, is nog niet bekend.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.