Capelse zakt weg in graf overleden vrouw

ShockingScenario van een horrorfilm: vrouw loopt over kerkhof en zakt weg in een graf. Het overkwam de 40-jarige Monique Zuydendorp uit Capelle aan den IJssel afgelopen weekeinde in het echt.

Zuydendorp was op de begraafplaats Schollevaar in haar woonplaats bloemen water aan het geven op het graf van haar oom toen ze ineens tot boven haar rechterknie door een naastgelegen familiegraf heen zakte. Ze kwam tot stilstand tussen de stoffelijke resten van een in september begraven vrouw.

Volgens de hevig geschrokken Capelse moest ze wel over het graf van de vrouw heenlopen om bij het graf van haar oom te kunnen komen. Ze is dolblij dat haar vriend erbij was, want die kon haar uit haar netelige positie bevrijden. Na het ongeval moest Monique zich laten helpen met klachten aan schouder, elleboog en bovenbeen. Daar gaat het inmiddels weer redelijk mee, maar geestelijk is ze er nog lang niet uit.

Volgens de voorzitter van de begraafplaats is het eigenlijk niet de bedoeling dat mensen over graven heenlopen. Dat zal beter aangegeven gaan worden. De oorzaak is waarschijnlijk dat het materiaal van de bovenste kist van de drie op deze plaats boven elkaar begraven mensen is gaan werken, waardoor het zandpakket ineen is gezakt. Monique zegt na het incident nu zeker te weten dat ze zich later zal laten cremeren.


Het 'horrorgraf'.