MPAA haalt LokiTorrent.com uit de lucht

Munagah en leviathanfd hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws De populaire BitTorrent website LokiTorrent.com is door de Motion Picture Association of American (MPAA) uit de lucht gehaald. De site had eerder nog laten weten de strijd met de MPAA aan te gaan, en vroeg bezoekers geld te doneren voor de rechtszaak. "Er zijn websites die legale downloads aanbieden. Maar niet deze", zo valt nu onder andere op de website te lezen.

LokiTorrent startte de inzamelingsactie direct na het ontvangen van een dreigbrief van de MPAA. Volgens schattingen zou er ongeveer 30.000 dollar per maand nodig zijn om de advocaten te kunnen bekostigen. Tot de sluiting van de website was er 40.000 dollar opgehaald. De beheerder van de website, Edward Webbers, is nu akkoord gegaan met de betaling van een schikking. Het is onduidelijk wat er met de opgehaalde 40.000 dollar is gebeurd.

De schikking die Webbers met de MPAA heeft getroffen houdt niet alleen in dat zijn website uit de lucht gehaald is. Hij moet ook alle gegevens van zijn website, waaronder de logbestanden, aan de auteursrechtenwaakhond afstaan.


Een gedeelte van de boodschap die de MPAA op LokiTorrent.com heeft geplaatst