Texaanse basisschool verloot 2 jachtgeweren

Isiolo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen basisschool in de Amerikaanse staat Texas wil twee jachtgeweren verloten. Met de loterij hoopt de Hanna Springs Intermediate School in het plaatsje Lampasas 15.000 dollar in te zamelen om een hek rond het schoolterrein te bouwen. In de buurt van de school zou vorig jaar een verkrachter zijn gesignaleerd.

"Met de verloting van de geweren beschermen we onze kinderen", betoogde de lokale Republikeinse politica Suzanna Hupp. Hupp doneerde één van de geweren, enkele ouders gezamenlijk de andere. "Zelfgebakken koekjes brengen hier geen cent op", meent een woordvoerder van Hupp. Lampasas ligt in een gebied waar het jagen op herten erg populair is. In het jachtseizoen trekken duizenden jagers naar de streek.

De ouders van de schoolkinderen staan vrijwel unaniem achter de verloting. "Wij verkopen geen wapens aan kinderen, maar aan de jagers die hierheen komen", reageerde een ouder. De winnaar van de loterij moet minimaal achttien jaar oud zijn, en is gebonden aan de lokale wapenwetten. De verloting vindt plaats op 8 december.