Run op iPod Mini trekt door Nederland

Hoewel de nieuwe iPod Mini pas sinds enkele dagen officieel beschikbaar is in Nederland, staan veel klanten nu al met lege handen. De kleine MP3-speler, ontwikkeld door de mannen van Apple, wist zich binnen luttele dagen uit de voorraad van onder andere BCC en Dixons te schieten.

“De iPod mini is een zeer schaars artikel geworden, dat heel moeilijk te krijgen is”, onderstreepte BCC-marketingsmanager Pieter Otten. Al maanden van tevoren konden klanten het gewilde artikel voorbestellen, wat volgens de bestuurder ook met duizenden is gedaan.

iPod Mini


Het nieuwste iPod speeltje is meer dan een mp3-speler alleen. Naast de - in vergelijking met zijn grote broer - relatief kleine opslagcapaciteit van 4 gigabyte, staat het stukje electronica ook garant voor kalender- en kladblokfuncties. Ook het opslaan van alledaagse computerbestanden spreekt tot de verbeelding.

De iPod Mini is voor Apple een groot succes gebleken, groter dan van te voren ooit iemand had kunnen en durven dromen. Kort na de lancering in Amerika kon het bedrijf het apparaatje al niet meer leveren, en moest de wereldwijde lancering met enkele maanden worden uitgesteld. Hoe het in Europa zal aflopen is nog de vraag, maar duidelijk mag zijn dat het nieuwe paradepaardje alles behalve een valse start heeft gemaakt.