Agent wil striptease van aangehouden vrouw

Icoon Buitenlands nieuwsEen 36-jarige agent uit de Amerikaanse stad Parksville, Richard Cullen, is aangeklaagd omdat hij een vrouw zou hebben gedwongen om te strippen. In ruil daarvoor zou hij geen bon uitschrijven. Hij had de vrouw even daarvoor aangehouden omdat ze te snel reed en eiste dat ze hem volgde naar een afgelegen terrein.

Nadat de vrouw zich ontkleed had, kon ze zich weer aankleden en mocht ze zonder bon vertrekken. Er is geen lichamelijk contact geweest tussen de twee. Cullen heeft twee dagen na het incident ontslag genomen uit het politiekorps.

Zijn advocaat zegt dat de vrouw zelf het initiatief heeft genomen om voor Cullen te strippen. ''Ze haalde mijn cliënt over om geen boete uit te schrijven. In ruil daarvoor zou ze zich uitkleden en naakt op de motorkap van zijn dienstwagen gaan zitten,” aldus de advocaat.

Volgens Kathy Dusenberry, de burgemeester van Parkville, werden onderzoekers achterdochtig nadat zij constateerden dat met de videocamera van Cullens dashboard was geknoeid. De dashboardcamera, die normaal alles opneemt, had niets opgenomen. Cullen biechtte vervolgens alles op, maar zei dat de vrouw hem had overgehaald. Cullen kan, mocht hij veroordeeld worden, maximaal vier jaar gevangenisstraf krijgen.

Subheader
Richard Cullen