Verlamde jongen wil wapenfabriek kopen

ExtremeKnowledge had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen 17-jarige Amerikaanse jongen die tien jaar geleden verlamd raakte door een kogel, heeft vrijdag bij een faillissementsrechtbank een bod gedaan op een wapenfabriek zodat hij die kan sluiten. De jongen, Brandon Maxfield, haalde in totaal omgerekend 141.000 euro op.

Het bod van Maxfield lag 25.000 dollar hoger dan het reeds door de rechter geaccepteerde bod van Paul Jiminez, de voormalige eigenaar van het bedrijf. Volgens het bedrijf, Bryco Arms, is Maxfield te laat met zijn bod, maar dat wordt bestreden door de advocaten van de jongen.

De jongen haalde het geld voornamelijk via zijn website op om het bankroete Bryco Arms te kunnen kopen. Maxfield werd in 1994 geraakt door een kogel toen een babysitter een pistool van deze fabriek wilde ontladen. Sindsdien is de jongen vanaf de hals verlamd. Hij wil de fabriek definitief sluiten en de onderdelen voor zeventigduizend wapens omsmelten

Een jury kende de jongen in 2003 51 miljoen dollar aan schadevergoeding toe. Van dat bedrag moest Bruce Jennings, de stichter van Bryco Arms, en diens distributiebedrijf 24 miljoen dollar betalen. Maxfield heeft inmiddels 8,7 miljoen dollar gekregen van andere beklaagden in de zaak maar nog geen cent van Bryco of Jennings zelf. Enkele dagen na de uitspraak verhuisde Jennings naar Florida, waar hij persoonlijk faillissement en dat van Bryco aanvroeg. Hij leidde er sindsdien echter ook een luxeleventje.