Klacht tegen psychiater wegens belastend rapport

Tegen een psychiater van GGZ Noord-Holland Noord is aangifte gedaan bij justitie wegens laster en smaad. De aangifte is afkomstig van J. Tijl uit Heerlen. De Limburger zegt door toedoen van de psychiater al zes jaar zijn twee jongste zoons niet meer te hebben mogen zien.

De aangeklaagde psychiater, J. de W., schreef jaren terug een vernietigend rapport over Tijl. Mede daardoor mocht hij zijn kinderen die bij hun moeder wonen, niet zien. De moeder is al sedert 1996 onder behandeling bij De W.

De psychiater schreef het belastende rapport over Tijl echter zonder dat hij hem ooit één keer gezien of gesproken heeft. Tijl zou volgens dat rapport totaal ongeschikt zijn als vader. De W. baseerde zich daarbij volledig op hetgeen zijn patiënte (Tijls ex-vrouw) hem vertelde, zo beweert Tijl.

Het medisch tuchtcollege gaf psychiater De W. onlangs een waarschuwing voor zijn werkwijze. Op grond hiervan is Tijl naar politie en justitie in Alkmaar gestapt. Die onderzoeken nu of De W. strafrechtelijk kan worden vervolgd. Tijl heeft tevens een schadeclaim ingediend bij De W's werkgever.