Cameraman bedreigd na interview met imam

Rolandtt had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen cameraman uit Leeuwarden is verleden week tot driemaal toe telefonisch met de dood bedreigd door een man met een buitenlands accent. F.Layeb is cameraman en programmamaker van lokale omroep 'Mercurius', die momenteel bezig is met een documentaire over integratie. Layeb heeft reeds aangifte gedaan bij de politie.

In de documentaire deed de Leeuwarder imam Mustafa Önlü uitspraken over terroristische aanslagen van Palestijnen in Israël. Volgens de imam zijn de aanslagen absoluut geen vorm van terrorisme, maar zelfverdediging in oorlogstijd. "De Joden gooien immers vanuit helikopters met bommen." Ook vindt de imam aanslagen van Palestijnen op autobussen vol kinderen "absoluut geen terrorisme". Recentelijk is de imam opnieuw gekozen tot voorzitter van de overkoepelende allochtonenorganisatie 'Kleurrijk Beraad'.

De Joodse gemeenschap in Leeuwarden heeft laten weten uit de organisatie 'Kleurrijk Beraad' te stappen als de imam zijn uitspraken niet terug neemt. Önlü heeft al laten weten dat hij vierkant achter zijn mening blijft staan.