Veel criminaliteit bij tankstations

Icoon Binnenlands nieuws Steeds meer tankstations hebben te kampen met criminaliteit. Zo zijn delicten als tanken zonder betalen, winkeldiefstal, discriminatie en vernielingen aan de orde van de dag. Dit blijkt uit enquêtes van de Bovag en het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD), zo meldt het AD vandaag.

Met name allochtone mannen zorgen voor veel criminaliteit rond de stations. Door een nieuwe vorm van criminaliteit toe te passen, die de Bovag veel zorgen baart, hopen de veelal jonge allochtone mannen om meer status te krijgen in de groep. Het gaat hierbij om het zogenaamde 'overvalletje spelen'. "De buit is vaak gering, hooguit zo'n 300 euro. Maar de geestelijke schade bij het personeel is erg groot", aldus De Vries van Bovag.

Op jaarbasis bedraagt de schade 18 miljoen euro, ofwel 4000 euro per tankstation gemiddeld. Op de vrijdagavonden en de zaterdagavonden gaan de tankstations het meest gebukt onder de criminaliteit. Zondagmiddag is het wat criminaliteit betreft het rustigst, aldus het KLPD. Pomphouders nemen voortdurend maatregelen om criminaliteit tegen te gaan.