Roemeense hoertjes 'vasten' met Pasen

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Om met hun geweten in het reine te komen zullen de prostituees in de Roemeense stad Botasani hun werk tijdens de paasdagen stilleggen. Ze willen, naar eigen zeggen, als goede christenen hun geloof beleven en naar de mis gaan.

Tijdens de feestdagen zijn ze van plan om naar de biechtstoel te gaan om hun zonden aan de priester bloot te geven. Op deze manier hopen ze op vergeving van hun zonden. Hun werk zien zij echter niet als zonde. Mirela, een prostituee, zei:" We zijn al eerder naar de priester geweest om vergiffenis te vragen. We zien ons werk niet als een zonde. Het is gewoon werk en op die manier verdienen we ons dagelijks brood."

"We hadden de afgelopen dagen erg weinig klanten. Veel mannen zijn aan het vasten of hebben hun budget nodig om het paasfeest te vieren. Daarom hebben we besloten deze week niet te werken," zei Luminita, een van de prostituees aan een plaatselijke Roemeense krant.

Om te zorgen dat andere dames van lichte zeden hun werk niet inpikken hebben ze hun 'goede contacten aangewend'. Ze hebben de overheid verzocht om de prostitutie met Pasen te verbieden.