"Zoekgeraakt" dorp hernoemd

De inwoners van een piepklein dorpje in Aberdeenshire, Schotland, waren het zat. In de afgelopen jaren zijn de bewegwijzerings-borden naar het dorp al diverse malen gestolen door souvenirjagers. Het dorp heette "Lost" en zal voortaan "Lost Farm" heten.

Raadslid Bruce Luffman: "Mensen zagen die borden als een rariteit. Ze wilden met een verwarde blik in hun ogen op de foto met zo'n bord, en zo nu en dan werden die borden uit de grond gerukt." In de afgelopen vijf jaar zijn er zeker zeven borden gestolen. De borden kosten 200 pond (300 Euro) per stuk.

Doordat de borden vaak ontbraken, raakten veel bezorgers verdwaald bij de zoektocht naar "Lost". "Erg verwarrend allemaal", volgens Luffman. Hij voegde er nog aan toe dat de naam wel zijn voordelen had gehad. "Het was best goed voor het toerisme dat ik op de Braziliaanse radio en ik denk de Canadese radio te horen ben geweest vorig jaar, toen het bord weer eens gestolen was. Mensen van over de hele wereld namen via het internet contact met me op. Dat zal nu wel minder worden."