Rotterdam Airport langer open

Rotterdam Airport mag een uur langer open blijven voortaan. Het is dan mogelijk voor vliegtuigen om tot middernacht te landen. De langere openingstijden betekenen een forse economische impuls voor de luchthaven.

De gemeenteraad van Rotterdam ging donderdagavond akkoord met het voorstel. De raadsmeerderheid vond dat de te verwachten economische impuls de doorslag gaf. De extra vluchten zouden volgens berekeningen zo'n 300 extra banen op moeten leveren. Over vijftien jaar zelfs 4000. Er zijn dan ook nieuwe kantoren gebouwd.

Chartermaatschappijen kunnen nu meer vluchten uitvoeren. De luchthaven van Rotterdam is nu veel aantrekkelijker geworden, aldus een medewerker van Martinair. Martinair voert chartervluchten uit in opdracht van reisbureaus. "Veel vluchten naar Zuid-Europa vinden of 's avonds laat of 's ochtends vroeg plaats."

PvdA, SP en GroenLinks wijzen er wel op dat het economische belang niet de nachtrust van omwonenden mag verstoren. Om klachten te voorkomen mogen alleen geluidsarme vliegtuigen landen na elf uur 's avonds.