Elf jaar na fraude alsnog de gevangenis in

calvobbes stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht:

Misdaad verjaart niet gauw, en strafvervolging ook niet. Dat ondervond een 42 jarige vrouw uit Zeist. Onlangs werd ze ineens van haar bed gelicht en geboeid afgevoerd naar een politiecel.

Dat gebeurde omdat ze in 1992 een paar maanden zwart had gewerkt. Dat had ze later wel bij de sociale dienst opgebiecht en ze moest daarvoor 24.000 gulden terugbetalen. Maar de zaak kwam ook voor de rechter. Die veroordeelde haar in 1995 tot een gevangenisstraf van 5 weken. Die straf werd later nog omgezet in een taakstraf van 70 uur maar die maakte ze (toen ze daar in 2001 aan begon) niet af. En daardoor werd de celstraf weer actief.

De vrouw is nu alsnog in de gevangenis gezet omdat er nu plaats voor is. Doordat er nieuwe gevangenissen voor vrouwen zijn gebouwd, is er nu een plaats vrij voor haar en andere vrouwen. Politiekorpsen in het land zijn dan ook gevraagd om vrouwen die nog een gevangenisstraf uit moeten zitten op te sporen en op te pakken.

De advocaat van de vrouw staat theoretisch machteloos maar vindt het wel een kwalijke zaak dat de vrouw na zoveel jaar alsnog de gevangenis ingaat. Hij vindt het vooral erg dat ze geen kans kreeg om haar kinderen en werkgever te waarschuwen. "Het gaat hier om een oude, niet al te zware zaak en dus is het niet redelijk wat hier is gebeurd. Deze vrouw, geconfronteerd met een arrestatiebevel, heeft zelf actie ondernomen. Ze heeft een baan en kinderen en wordt dan plotsklaps opgepakt omdat plaatsen zijn vrijgekomen in vrouwengevangenissen," aldus de advocaat.