Bedrijf ontvangt onbedoeld webcambeelden

yoc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Axis Communications, een leverancier van netwerkcamera's, biedt de mogelijkheid deze aan een pc te koppelen om zo dienst doen als beveiligingscamera. Op deze manier kunnen de beelden vervolgens worden doorgestuurd naar een willekeurig e-mailadres van de eigenaar. De standaardoptie voor deze mogelijkheids is ingesteld op het adres mail@somewhere.com.

Nu blijken veel eigenaren van de camera's dit adres niet te vervangen door hun eigen mailadres, waardoor de eigenaar van de domeinnaam Somewhere.com dagelijks naar schatting 10.000 tot 15.000 mailtjes binnenkrijgt met louter beelden van beveiligingscamera's.

De eigenaar van Somewhere.com, een Amerikaans consultingbureau, ergert zich hier gruwelijk aan en da's natuurlijk begrijpelijk. Dagelijks komen er duizenden mailtjes binnen met snapshots van camera's overal in de wereld. Daarbij zitten "beelden van beveiligingscamera's in bijvoorbeeld juweliers en computerruimtes. Niet echt de beelden die je graag naar een onbekende stuurt", zo reageert het bedrijf.

Men raadt de gebruikers van de netwerkcamera's daarom aan om de apparaten zo in te stellen dat de beelden naar een eigen domein worden verstuurd.