VVD vindt tweede ministersvrouw [Update]

The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VVD die van plan was om twee vrouwen te leveren aan de ministersploeg, heeft moeite met het vinden van de tweede vrouwelijke kandidaat. Sybilla Dekker wordt in ieder geval voor de VVD minister op VROM. Maar twee vrouwelijke kandidaten die de partij op het oog had voor het ministerie van Integratie en Vreemdelingenzaken, hebben beiden geweigerd.

De twee vrouwen die zijn gepolst waren voor het ministerie van Integratie, maar geweigerd hebben, zijn de voormalige ambassadeur voor de mensenrechten Renée Jones-Bos, en voormalig directeur vreemdelingenbeleid op het ministerie van Justitie Gea van Craaikamp.

Mocht de VVD geen andere kandidaat vinden, dan gaat beoogd Defensieminister Henk Kamp mogelijk naar Integratie. In dat geval komt Frank de Grave in aanmerking voor de post Defensie.

Update 22:48

De VVD heeft zojuist bekend gemaakt dat drs. Rita Verdonk de minister wordt op Integratie en Vreemdelingenzaken. Verdonk gaf onder meer leiding aan een projectbureau wat beleid coördineerde inzake alleenstaande minderjarige asielzoekers (het Projectbureau ama's). Ook is ze voormalig directeur Staatsveiligheid.

Henk Kamp blijft minister op Defensie.

Zie ook: Veel ministersposten al bekend.