Brabant gaat hennepteelt hard aanpakken

Justitie in Noord-Brabant heeft boeren gewaarschuwd hun lege stallen niet aan hennepkwekers te verhuren. Volgens de Bossche officier van justitie mr. J. Vreeswijk staan er als gevolg van de ruimingen na de vogelpest veel stallen leeg. ''Ideale locaties voor de hennepteelt'', zo meent Vreewswijk.

De Eindhovense politie concludeert dat er in de regio Brabant behalve in woningen en caravans ook steeds meer hennepkwekerijen in stallen bijkomen. Zoiets zorgt niet alleen voor overlast, het levert ook brandgevaar op, aldus een zegsman. Bovendien gaat zo'n kwekerij vaak nog eens gepaard met diefstal van elektriciteit, belastingontduiking en uitkeringsfraude.

In het gemeentehuis in Eindhoven werd gisterochtend een convenant Aanpak Hennepkwekerijen ondertekend door het openbaar ministerie, de gemeente, energieleverancier NRE, de politie Brabant Zuid-Oost en vijf woningcorporaties. Henneptelers in de regio riskeren vanaf nu naast een torenhoge boete tevens dat zij hun huis uitgezet worden en genadeloos van stroom worden afgesloten. Ook de Belastingdienst en de Sociale Dienst zullen ingeseind worden.

Iedere maand zal er overlegd worden hoe de hennepteelt moet worden bestreden.

Dit wil Brabant voorkomen in lege stallen