Winnares Songfestival bekend

In de schaduw van het Idols spektakel vanavond was er ook een andere songverkiezing, namelijk het Nationaal Songfestival, waarin bekend wordt wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Riga (Estland) op zaterdag 24 mei aanstaande.

De winnares is Ester Hart, gekozen met 33 % van de stemmen door het publiek en met overweldigende meerderheid door de jury. Dit alles door haar performance van 'One More Night'. Cornald Maas, Edsilia Rombley, Coot van Doesburgh en Johan Nijenhuis gaven de Rotterdamse de hoogste score (12 punten).

Gordon kreeg van Stanley Burleson en Seth Kamphuijs hun 12 punten. Dit bracht hem de tweede plek, wat, voordat hij dit te horen kreeg, resulteerde in deze uitspraak: ,,Ik sterf hier. Ik doe dit nooit meer!" Gordon eindigde bij het publiek op de derde plaats.

Tweede bij de publieksjury was Arwin Kluft hij kreeg maar liefst 23 procent van alles stemmen, en Corry Brokken (vakjury) deed er nog haar maximale score bij van 12 punten wat hem in het eindklassement op de derde plaats bracht.

De uitslag nog even op een rijtje:

Naam act:Percentage publieksjury:Punten vakjury:
Esther Hart 33% 170 punten
Arwin Kluft23%102 punten
Gordon20%124 punten
Ebonique10%67 punten
Bert Heerink & Manou7%25 punten
Mango Nuts3%31 punten
Mary Amora3% 28 punten
Zooom1%13 punten


Mr.CeeJay bedankt voor de tip!