Darts: Uitslag Van Barneveld - Clarys

Vrijdagavond heeft Raymond van Barneveld de halve finales bereikt van The Embassy, het officieuze wereldkampioenschap darts. De Haagse darter versloeg in de kwartfinale de Belg Erik Clarys, bijgenaamd de Sheriff, in zes sets: 5-1.

Zaterdag zal Barney de halve finale spelen tegen de winnaar van het duel tussen Colin Monk en Mervyn King, beiden uit Engeland. Vorig jaar won Van Barneveld ook al van Clarys, toen in de tweede ronde, met 3-0. De Belg startte nog wel heel goed, hij gooide met zijn eerste drie pijlen meteen 180.

'Barney', favoriet voor de titel, liep in de wedstrijd snel uit naar 2-0. In de derde set brak Clarys de Hagenees, en won daardoor de set (2-1). Vlak voor de korte pauze werd het nog even spannend voor Barney. Bij een stand van 2-2 in de vierde set kwam de Belg na zijn beurt op een makkelijke uitgooi van 40 punten. Van Barneveld liet de Belg echter niet dichterbij komen door de benodigde 124 punten zelfbewust op het bord neer te zetten (3-1).

Direct na de korte pauze zat Van Barneveld weer in zijn ritme, hij schreef de vijfde set met 3-0 op zijn naam. In de zesde set maakte hij het karwei af, weliswaar nadat Clarys de hoogst mogelijke finish in een leg (170) op zijn naam schreef. Die uitgooi levert de Belg aan het einde van het toernooi een bonus op van ongeveer 3000 euro.