Ophef over 'terroristisch' speelgoed in de VS

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over een nieuw speeltje voor kinderen boven de vijf jaar. Op het eerste gezicht ziet het eruit als een poppenhuis waar Barbie zou kunnen vertoeven, maar er is wel degelijk een groot verschil. Dit huis zit vol met kogelgaten in de muur, telt verschillende stukgeslagen ramen en er staat een lachende soldaat met raketwerper op het balkon. Barbies droomhuis zoals het er in Kandahar uit zou hebben gezien.

De ,,Forward Command Post'' kost vijftig euro en wordt compleet met een Amerikaanse speelgoedvlag geleverd. Sommige Amerikanen vinden het walgelijk. ,,Alleen de verkoolde kinderlijkjes ontbreken nog'', aldus een internetter op website Amazon.com. Mogelijk wordt het speelgoed door de politiek verboden.

Ook bekende actiefiguren als G.I. Joe ontkomen niet aan de situatie na 11 september. Poppen als 'Tora Bora Ted' en 'Clay Ramsey, US-adviseur tegen het terrorisme' hebben hun plaats in de schappen overgenomen. Compleet met Arabische hoofddoeken, want het moet natuurlijk wel duidelijk zijn dat het om mannen in de strijd tegen het terrorisme gaat.


Het nieuwste speeltje op de Amerikaanse markt