LPF: Langendam mogelijk nieuwe voorzitter

da_blonde had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kandidaat-Kamerlid Janssen van Raay heeft vanochtend op radio 2 gezegd dat secretaris/penningmeester P. Langendam naar voren is geschoven als de nieuwe voorzitter van de Lijst Pim Fortuyn. De Lijst zat zonder voorzitter omdat Pim Fortuyn behalve lijstaanvoerder ook de voorzitter van de partij was.

Gisteren ontstond onduidelijkheid omdat de huidig vice-voorzitter J. Dost zich tijdens een uitzending van NOVA op wierp als de nieuwe voorzitter. Volgens Dost is er een campagne tegen hem gaande om hem te weren in de top van de partij.

De kandidaat-Kamerleden en het bestuur van de partij komen vanmiddag in Rotterdam bijeen om zich te beraden over de situatie.

Oprichter De Booij stapt op

Eén van de oprichters van de Lijst Pim Fortuyn, Albert de Booij, rechterhand van Pim Fortuyn, heeft zijn medewerking aan de Lijst Pim Fortuyn stopgezet. Hij zegt hiertoe maandag te hebben besloten, na de moord op Fortuyn.

De Booij had al eerder, voor de moord, aangegeven op termijn te zullen stoppen. Hij had als datum 16 mei in zijn hoofd, de dag na de verkiezingen. Door de moord is dat een paar dagen eerder geworden.

Volgens De Booij is hij alleen betrokken geraakt bij de Lijst Pim Fortuyn omdat hij "zijn vriend Pim" wilde helpen. Niet omdat hij politieke aspiraties had. Op het moment dat Fortuyn een goede organisatie om hem heen had zou De Booij hebben willen terugtreden.

De Booij ontkent dat zijn vertrek iets te maken heeft met de ruzie die in het bestuur van de Lijst Pim Fortuyn is uitgebroken over het leiderschap. Het enige doel van De Booij was om een goede organisatie om Fortuyn heen te bouwen.