Michael Jackson kleurt weer bij

St@tler had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twintig jaar nadat de huid van Michael Jackson begon te verbleken, heeft de popster weer een donkerder gezicht. Althans in een concertvideo waarin Jackson met zijn broers optreedt. Volgens Amerikaanse media zou 'Wacko Jacko' liefst 2 miljoen gulden gespendeerd hebben om zijn huidskleur op de video meer op die van zijn broers te doen lijken, zo schrijft The Sunday Times zondag.

Het optreden werd begin september opgenomen in New York. Meer dan twee maanden later, zowat drie weken geleden, kwam de video in omloop. Volgens Amerikaanse media heeft Jackson zijn teint laten aanpassen om die wat donkerder te laten lijken. Iemand bij tv-zender CBS bevestigde volgens de Britse zondagskrant dat er aan de film 'gewerkt' werd. Jacksons woordvoerder weigerde elke commentaar.

Waarom Jackson zoveel geld over zou hebben voor de aanpassing, is niet bekend. Sommige commentatoren suggereerden dat Michael wilde 'harmoniëren' met zijn broers. Anderen denken dan weer dat Jackson - met de relatief zwakke verkoop van zijn laatste album in het achterhoofd - weer wil aanslaan bij zwarte consumenten.