Sint koopt relschoppers om

Joesoef had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De winkeliersvereniging van de Rotterdamse Winkelboulevard Zuid gaat relschoppers omkopen om dit jaar een normale Sinterklaasintocht mogelijk te maken.

In de Winkelboulevard zuid is het al jaren niet meer mogelijk om een fatsoenlijke intocht te houden. Ongeveer 25 jongeren in de wijk hebben er een gewoonte van gemaakt de intocht in de voorgaande jaren grof te verstoren waarbij met vuurwerk naar het paard van de Sint werd gegooid, vrouwelijke Zwarte Pieten in billen en borsten werden geknepen, messen werden getrokken om de Sint te bedreigen en Pieten de krullen van het hoofd werd gerukt.

Daarom wordt Sint dit jaar zelfs begeleid door een bodyguard-Piet. En om nog meer ellende te voorkomen, heeft de goedheilig man zelfs een omkoop-Piet aangesteld. Die pikt de leider van het spul eruit en geeft hem 25 gulden om de anderen koest te houden.

"Het is eigenlijk absurd dat we ons door relschoppers laten beïnvloeden, maar als we Sinterklaas op de boulevard willen houden, kunnen we niet anders", aldus de voorzitter van de winkeliersvereniging. "Eigenlijk zouden de relschoppers een boulevardverbod moeten krijgen van de politie, dat is het enige dat helpt".