Vis gezond voor hersenen

GhostArmor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer vis eten om (verstandelijk) beter te functioneren? Het klinkt belachelijk, maar het kan ons wel helpen om depressies en dyslexie te voorkomen of te genezen. Zenuwspecialiste Alexandra Richardson, verbonden aan de universiteit van Oxford, meent dat onze hersenen sommige vetten nodig hebben om goed te kunnen werken.
De wetenschapster zegt dat grote hoeveelheden Omega 3-vetzuren die terug te vinden zijn in vette vis, onze hersenen stimuleren en sommige breinziekten kunnen genezen. De onderzoekster beweert ook dat zonder deze essentiële vetten het menselijk brein niet naar behoren kan werken. Een gebrek aan de broodnodige 'gezonde' vetten kan depressies, autisme, dyslexie en hyperactiviteit veroorzaken. Bovendien kunnen alcohol, nicotine en cafeïne het gehalte aan positieve vetzuren in onze hersenen sterk verminderen.

De neurospecialiste voegt er nog aan toe dat goede vetten tevens bevorderlijk zijn voor de haar- en nagelgroei en dat de huid wel vaart bij het innemen van deze Omega 3-vetten. We hebben het begrepen, vanaf nu staat er alleen nog zalm en heilbot op het menu. Kwestie van onze vetreserves wat aan te scherpen, de winter is immers toch op komst...