F1: Montoya op pole in Monza

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Juan-Pablo Montoya heeft in Ferrari-land, op het circuit van Monza, de pole gereden. Het is alweer de derde pole-positie van de Colombiaan dit jaar terwijl hij nog geen enkele race wist te winnen. Des te opmerkelijker was het feit dat Michael Schumacher eindigde achter zijn teamgenoot Rubens Barrichello voor het eerst dit seizoen. De Ferrari's werden tweede en derde, gevolgd door de tweede Williams van Ralf Schumacher.

De kwalificatiesessie moest aan het einde nog worden stop gezet vanwege een behoorlijk zware crash van Mika Hakkinen. Het was een toepasselijke punt achter de erg moeilijke sessie van het McLaren-team, dat op geen enkel moment in de buurt kon komen van de dominerende Ferrari's en Williams'. Montoya deed het bijna een seconde beter dan Coulthard en meer dan een seconde beter dan Hakkinen. De McLarens moesten zelfs nog Jarno Trulli voor zich dulden.

Tomas Enge kende een moeilijk debuut in de Prost Acer. Eerst blies hij de motor op en later in de sessie viel opnieuw zijn wagen stil. De Tsjech eindigde op een 20e plaats, net als na de vrije trainingen gisteren. Ook Alex Yoong reed dezelfde positie als gisteren door naar de laatste gridplaats te rijden. De Maleisiër eindigde op 5,2 seconden van Juan-Pablo Montoya wat helemaal niet slecht is.

Jos Verstappen kon in Monza tijdens de kwalificaties opnieuw geen potten breken. Jos moest zich tevreden stellen met een 19e startpositie, en wat erger is: opnieuw achter zijn teamgenoot (die het weliswaar maar 5 honderste van een seconde beter deed).