Moby maakt excuses

De Amerikaanse popster Moby heeft donderdag via zijn website excuses gemaakt voor uitlatingen die hij dinsdag deed na de aanslag op het World Trade Center in New York. Hij had de FBI en de CIA beschuldigd van nalatigheid.

,,Het spijt me als ik mensen pijn heb gedaan met mijn updates'', schrijft Moby op zijn website, waar hij een soort dagboek bijhoudt. Moby werd dinsdag wakker in zijn appartement in New York door de enorme explosie van het eerste vliegtuig dat zich in het World Trade Center boorde. De popartiest schrijft in zijn laatste boodschap op zijn webpagina dat hij hoogstwaarschijnlijk een vriend heeft verloren door de ramp in New York.

Direct na de aanslag uitte de maker van hits als Porcelain, Go en Everytime you touch me zijn woede over wat hij omschreef als het falen van de Amerikaanse overheid en overheidsdiensten als de FBI en de CIA. ,,De honderdduizenden mensen die alleen moeten slapen omdat hun geliefden zijn vermoord door internationale terroristen zijn in de steek gelaten door de instanties waaraan ze belasting betalen'', schreef Moby dinsdag.

Een dag later maakte de artiest zijn excuses aan de bezoekers van zijn website. ,,Soms weet ik niet hoe ik anders moet reageren. Maar toon alsjeblieft begrip. Datgene wat de meesten van jullie hebben gezien op televisie, heb ik bekeken vanaf mijn dak.''