[Update]Tien politiemensen levend onder puin

Tien politiemannen die sinds het ineenstorten van het World Trade Center in New York werden vermist, zijn levend onder het puin van de Twin Towers teruggevonden. Dat heeft een New Yorkse politieman vrijdag meegedeeld.

De agenten liggen nog steeds onder de resten van het gebouw omdat een nabijgelegen pand dreigt in te storten, aldus de agent die op voorwaarde van anonimiteit sprak.

UPDATE

Een woordvoerder van de Port Authority, het bureau dat eigenaar is van het World Trade Center, noemde het bericht van de redding ,,niet waar''. Eerder werd gemeld dat een van de bedolven politiemannen zijn vrouw mobiel had gebeld om aan te geven waar ze zich zo ongeveer bevonden. ,,Het ziet ernaar uit dat deze mevrouw emotioneel in de war was'', aldus de woordvoerder.

Er is sprake van meer tegenstrijdige berichten vanaf de plaats van de ramp. De enorme chaos die ter plekke heerst en het feit dat het moeilijk is om officiële, bevestigde informatie te krijgen zijn daar een oorzaak van. Donderdag zouden vijf brandweermannen levend zijn gevonden. Later bleek dat het er twee waren, die kort daarvoor tijdens hun reddingswerk vast kwamen te zitten in de puinhopen.