CDA-leden tegen moslims

Bikkelmannetje had ons via de newssubmit het volgende te melden

Een groep van enkele honderden CDA-leden voert campagne tegen moslims en andere niet-christenen in de partij. Een van de hoofddoelen is om Tweede-Kamerlid Coskun Çörüz, geboren in Turkije, op een niet-verkiesbare plaats te krijgen bij de parlementsverkiezingen volgend jaar.


Zaterdag houdt de groep, de Beweging Christelijke Koers CDA, een openbare bijeenkomst in Rijssen over de islam. Partijafdelingen over het hele land worden per brief benaderd om duidelijk te maken dat `christelijke beginselen worden bedreigd'. In die brief komt ook te staan dat het `onaanvaardbaar' is dat Çörüz opnieuw in de Tweede Kamer komt.

,,We zullen inderdaad campagne voeren'', zegt voorzitter J. van der Land van de Beweging Christelijke Koers CDA. Volgens hem vormen moslims een bedreiging voor de democratie. Ze zouden van plan zijn wereldwijd de macht over te nemen.

Çörüz zegt Landmans actie `ontzettend jammer' te vinden. ,,Het CDA is een volkspartij, een afspiegeling van de samenleving. Ik ben niet ingehuurd om te prediken, maar om het politieke handwerk te verrichten.''