Speler West-Ham omgekocht met bier

BobRooney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sportief gaat het Anderlecht weer voor de wind na jaren van malaise. Maar de zweem van omkoping blijft de Brusselse club achtervolgen. De nieuwste verdachtmaking dateert van afgelopen zaterdag. Volgens Norbert Hallemeersch heeft Anderlecht de Europese bekerfinale tegen West Ham United in 1976 gewonnen door een West Ham-speler op een container met bier te trakteren.



Hallemeersch, oud-medewerker van transportbedrijf Mat, beweert dat in de Belgische krant De Morgen. Hallemeersch zou naar eigen zeggen getuige zijn geweest hoe in 1976 een volle container met bier van de brouwerij Belle Vue, toen eigendom van Anderlecht-voorzitter Constant Vanden Stock, van België naar Engeland werd verscheept. De vracht was bestemd voor West Ham-speler Frank Lampard.

60.000 bierflesjes

De linksback beging in de Europese bekerfinale net voor rust een cruciale fout waardoor Anderlecht op gelijke hoogt kwam (1-1). Lampard bleef in de kleedkamer achter. Na rust trok Anderlecht de wedstrijd definitief naar zich toe. De Brusselaars wonnen met 4-2. Hallemeersch insinueert in De Morgen dat Lampard, die een café uitbaatte, daarvoor 60 duizend flesjes Kriek en Gueuze in de plaats kreeg.

Het Anderlecht-bestuur wilde niets over de zaak kwijt. "Geen commentaar, de zaak is in handen van onze advocaten", aldus voorzitter Roger Vanden Stock in De Standaard. Constant Vanden Stock verloor al veel van zijn geloofwaardigheid toen hij in 1997 bekende de Spaanse arbiter van de Europese halve finale tegen Nottingham Forest in 1983 zo'n 55 duizend gulden toestopte. "Een vriendendienst", noemde de huidige erevoorzitter het toen.