Dance Valley van start gegaan

Op het terrein van recreatiegebied Spaarnwoude bij Amsterdam is rond tien uur zaterdagochtend Dance Valley van start gegaan. Dit openlucht dance-evenement is met 80.000 verkochte kaartjes het grootste betaalde openluchtfeest ter wereld. Het duurt tot middernacht.

Dance Valley kent vijftien podia waar ruim 150 deejays hun kunsten vertonen. Om wegwijs te blijven, biedt Dance Valley allerlei moderne diensten, zoals wap (internet via de mobiele telefoon) en sms-boodschappenborden. Op die geprojecteerde borden kunnen bezoekers hun vragen of suggesties aan dancereporters kwijt.

Ook worden ze via sms op de hoogte gehouden wanneer hun geliefde deejay ergens aan een sessie begint. Voorts kunnen verzoeken via de mobiele telefoon worden ingediend en bepalen bezoekers met sms welke acts op internet en op tv worden uitgezonden. Muziekzender TMF brengt het feest op de buis, Radio 538 verzorgt de radio-uitzendingen. De organisatie spreekt daarom van eem 'multimedia' dancefeest. Via de website van Dance Valley is ook het een en ander te beluisteren.

In verband met het relatief mooie weer heeft de organisatie extra stands ingericht waar water en frisdrank kunnen worden gehaald. Bij eerdere edities van Dance Valley leidden tropische temperaturen tot problemen bij diverse bezoekers. Zij moesten wegens oververhitting hun heil zoeken bij een van de EHBO-posten in het gebied. Dance Valley heeft een team van honderden veiligheidsmensen. Die letten op eventuele ongeregeldheden, maar adviseren bezoekers ook tijdig verkoeling te zoeken.

Volgens de organisatie zijn er dit jaar meer buitenlandse bezoekers dan ooit. Zij hebben al maanden tevoren hun kaarten via internet gekocht. Dance Valley is populair bij onder meer Argentijnen, Japanners en Duitsers. Die laatste categorie is vooral naar Nederland gekomen omdat zij Dance Valley kennen van de feesten op het Spaanse eiland Ibiza, waar de Nederlandse organisatie inmiddels een hoofdkwartier heeft gevestigd.

Tot de belangrijkste acts behoren Soulvation, Dimitri, Ferry Corsten, Carl Cox, Orbital, Rossi, Public Domain, Anne Savage en Tom Harding.