Sensation 2001 : 40.000 bezoekers

In Amsterdam werd vanochtend om zeven uur Sensation 2001 afgesloten. De ArenA opende zaterdagavond om 22.00 uur de deuren, om in totaal 40.000 mensen toe te laten. Dat zijn er meer dan ooit op een dergelijk overdekt feest bijeen zijn gekomen, daarmee is met dit evenement het grootste indoor dance-feest ter wereld tot nu toe gegeven.

Volgens organisator ID&T is het feest nagenoeg vlekkeloos verlopen. De EHBO-posten hadden het wel druk. Een aantal dansers kreeg last van oververhittingsverschijnselen. Door de relatief warme buitentemparatuur, was de ArenA soms ongemakkelijk warm. EHBO'ers hadden dan ook vooral hun handen vol aan het uitdelen van gratis water. Ook werd een enkeling onwel door overmatig druggebruik. "Maar dat viel erg mee", aldus een woordvoerder. "Al zien we wel duidelijk dat veel mensen stimulerende middelen hebben gebruikt."

Op de parkeerplaatsen werden enkele mannen verwijderd die mogelijk vervalste toegangsbiljetten verkochten. Sensation was namelijk al weken tevoren uitverkocht. Voor degene die geen kaartje hadden kunnen bemachtigen werd het evenement dit jaar voor de eerste keer live op televisie uitgezonden via muziekzender TMF.

Het personeel dat zaterdag bij het feest werd ingezet, had vooraf besloten dat eventuele fooien naar het fonds voor de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam zou gaan. Ook werd gasten gevraagd een donatie te doen voor dat doel. Het exacte bedrag is nog niet geteld, maar volgens ID&T is er ongeveer 10.000 gulden bijeen gebracht.

Door de in het oog springende dresscode ( wit ) was de mensenmassa in de ArenA een opmerkelijk aanzicht. Vrijwel alle bezoekers hadden zich, tot verrassing van de organisatie, aan de witte kledingvoorschriften gehouden, zodat de dansvloer geheel wit kleurde.




Sensation Website


Als een fokker die er aanwezig was zich geroepen voelt, een verslag via de newssubmit wordt zeer gewaardeerd.
Voor de reeds ingestuurde verslagen zie Sensation 2001