Meetapparatuur nandrolon ondeugdelijk

"De toegestane nandrolonwaarde van 2 voor voetballers is dubieus en duidt niet op het gebruik van het verboden spierversterkende middel. De nauwkeurigheid van de meetapparatuur waarmee het nandrolon wordt vastgesteld deugt niet".

Dat hebben de advocaten en adviseurs van Frank de Boer donderdagmorgen aangevoerd tijdens de zitting van de disciplinaire commissie van de UEFA contra de voetballer.

Ondeugdelijk

,,We gaan deze zaak winnen'', zei Rob Cohen, een van de zaakwaarnemers van de voetballer, zeer zelfverzekerd. ,,Gebleken is uit onderzoek dat de meetapparatuur in 68 procent van de gevallen ondeuglijk is. Bij zeven van de tien gevallen kloppen de nandrolonwaarden niet. Wij staan zo sterk, dat we nu al denken aan schadeclaims.''

,,We hebben ook Edgar Davids geïnformeerd en sprinter Troy Douglas. Zij waren ook zogenaamd positief, maar het punt is dat de meetmachines zulke lage waarden niet kunnen meten. Aangetoond is door specialisten dat die apparaten niet eens kunnen aantonen dat een sporter negatief is.''

De zitting duurt vermoedelijk tot ver in de namiddag. Vrijdag volgt een uitspraak.

UPDATE!

Noghri had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Frank de Boer is donderdag door de tuchtcommissie van de Europese Voetbalunie (UEFA) geschorst voor een jaar. De international kreeg die straf omdat hij eerder dit jaar werd betrapt op het gebruik van het verboden middel nandrolon.

De Boer gaat tegen de schorsing in beroep.