Nederlanders kiezen voor wintersport

Ruim 1,1 miljoen Nederlanders kiezen komend seizoen voor een wintersportvakantie. Volgens de ANWB, doorgaans voorzichtig met prognoses, wordt de magische grens van een miljoen doorbroken dankzij de florissante economie: "Er is geld en dat wordt uitgegeven." Met dit recordaantal is de ski- en snowboardvakantie na een aantal magere jaren terug op niveau.

Behalve aan de welvaart, is de wedergeboorte ook te danken aan de opkomst van het snowboarden en carven. Beide dynamische vormen van wintersport hebben de sneeuwvakantie uit de traditionele hoek gehaald. Ook al vliegen de gemiddelde Nederlandse skiërs niet backflippend door de halfpipe en zullen zij het niet in hun hoofd halen om een 50 graden helling te freeriden, ze delen wel in de uitstraling: jong, sportief en avontuurlijk.
De eerste boekingen bij de reisbureaus onderstrepen de verwachtingen van de ANWB. In vergelijking met de seizoenstart van vorig jaar, is er al 20 procent meer georganiseerde wintersportvakanties geboekt. Ook bij Zwitserland Toerisme is de toenemende belangstelling merkbaar.

Bedankt arjengre voor de nieuwstip!