Onrust tijdens F1 GP Maleisië?

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aanhangers van een gevangen genomen politiek leider dreigen de Grand Prix van Maleisië te gebruiken om aandacht voor hun zaak te krijgen. Ze zeggen plannen te hebben om het evenement te verstoren. Oppositieleiders willen in ieder geval massale demonstraties organiseren om voormalig premier Anwar Ibrahim vrij te krijgen.

Volgens de Britse omroep BBC zegt campagneleider Raja Petra Kamarudin van de online community FreeAnwar Campaign dat er tienduizenden betogers worden verwacht. De Grote Prijs van Maleisië is een prestige-evenement van de eerste orde voor de regering. Die heeft tientallen miljoen geïnvesteerd in het circuit Sepang bij Kuala Lumpur om Formule 1 naar Maleisië te krijgen. Het Formule 1-weekeinde is veruit het belangrijkste sportevenement in Maleisië. Demonstraties bij dit evenement zouden de regering van Dr Mahatir Mohamed in grote verlegenheid kunnen brengen.

Anwar werd in september 1999 ontslagen als vicepremier nadat hij met de regeringsleider Mohamed van mening verschilde over de aanpak van de economische problemen. Nadat hij landelijke demonstraties in gang had gezet, werd Anwar gevangen genomen. Hem is corruptie en sodomie ten laste gelegd. Hij moet een gevangenisstraf van 15 jaar uitzitten. Anwar spreekt alle beschuldigingen tegen en zegt dat er sprake is van een samenzwering tegen hem.

In augustus werd de Grote Prijs van Duitsland verstoord door een Fransman die protesteerde tegen het personeelsbeleid van DaimlerChrysler, waartoe ook Mercedes behoort. De Grand Prix van Maleisië is dit jaar de laatste Grand Prix op de kalender. De race wordt op 22 oktober verreden. Veertien dagen eerder strijkt het Formule 1-circus nog neer in Suzuka, Japan.