Verdachten moord Daniel vast

De Telegraaf schreef vanochtend het volgende over de zaak:





De Maassluise tweeling Arnoud en Remy B., hun flatgenoot Mike H. en diens Rozenburgse vriendin Rita zijn de vier verdachten die vastzitten in verband met de dood van de zeventienjarige student journalistiek Daniel van Cotthem.





Arnoud en Remy B. (23), veilingmedewerkers in een naburig dorp, kassenbouwer Mike H. (23) en zijn vriendin Rita (16) zijn al zondagavond door een achtkoppig, met kogelvrije vesten uitgerust arrestatieteam uit hun flat aan het Reviusplein gehaald. De buurt was er getuige van hoe de notoire raddraaiers in de boeien werden geslagen en tegen elf uur werden afgevoerd. Eerder is het arrestatieteam hun naburig ouderlijk huis binnengedrongen en hebben rechercheurs ook deze woning volledig doorzocht.





De tweeling en hun kompanen staan volgens buurtbewoners in Maassluis en omgeving al jaren bekend als uiterst gewelddadig. Het duo en hun vrienden zouden tal van mishandelingen en vernielingen op hun geweten hebben. Uit angst voor wraakacties zouden slachtoffers echter geen aangifte tegen de bende hebben willen doen.





Omwonenden klagen steen en been over de overlast die de groep de afgelopen maanden heeft veroorzaakt. "We werden in het weekeinde werkelijk gek van die gasten. Ze lieten zich steevast vanaf vrijdagavond vollopen met drank en draaiden tot in de kleine uurtjes loeiharde muziek. Rita en een ander jong meisje dat er vaak kwam, deden volop mee. We zagen ze vaak laveloos in het trappenhuis of naburige park rondhangen en vroegen ons af wat voor ouders die meiden eigenlijk hebben."








Als je nog meer wilt lezen moet je hier kijken.


Het is in ieder geval te hopen dat als deze lui inderdaad de daders zijn, ze voor tientallen jaren de cel in gaan.