Vragenuur

Plat Haags. Doorgaans op dinsdag hebben we dat. Het heet Vragenuur. Jawel, met een hoofdletter. De voorzitter van de Tweede Kamer beslist welke vragen worden toegelaten. Afgelopen dinsdag, net als altijd weer gekeken en geluisterd. Vroeger ging het over dingen. Tegenwoordig is het peniometrie.

Vrij vertaald gelul in de ruimte. De boel wordt in scene gezet, omdat het te volgen is via de NPO en online. Er zijn altijd 3 vragen, toegelaten door Vera Bergkamp in samenspel met het presidium, en de vertegenwoordigers van het kabinet, de regering dus. Rutte en Kaag bepalen dus. De christenen volgen gedwee. Dat zijn ze gewend. Ooit werden ze gered door Mozes die een zee deed wijken. Nou, dat zie ik nu niet meer gebeuren als Greta Thunberg het bij het rechte end heeft. Die is zo enorm bang dat ze George Soros gevraagd heeft een ark voor haar te bouwen waar ze met haar believers kan overleven. Nou heeft Soros een aardig bootje. Echter.... Greta heeft erg veel fans.

Vragenuur vraag 1. Een Surinamer van de CU vraagt naar gedoe in Suriname. Wopke, minister buza, antwoordt dat het een derde land is. Ceder zegt dat inflatie erg hoog is in Suriname. Wopke vindt dat dan erg en zegt dat we op basis van het verleden Suriname moeten en zullen helpen. De regering zegt: Wij hebben schuld.

Vragenuur vraag 2. PVV vraagt hoe duurzaam warmtepompen zijn. En die vraag gaat ook naar Hanke. Jawel, de regering heeft het door: "Sex sells". De VVD heeft Dilan, CDA heeft Hanke, CU heeft Carola. Waar is D66?

Vragenuur vraag 3. PvdD. Over krap een maand mogen we weer eens kiezen. Zou vaker kunnen, Echter D66 heeft het referendum de nek omgedraaid. Met toestemming van VVD, CDA en CU. Ik ga PVV stemmen. SP biedt ik als optie voor twijfelaars. Maar als je voor een partij uit deze coalitie stemt, of voor de PvdA of GL.....tja, dan moet ik een boot gaan bouwen.