De Brief: Kees van der Staaij

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan Kees van der Staaij.

Geachte Broeder Van der Staaij,

De roede is een gevaarlijk ding. Hij heeft al heel wat gezinnen ontwricht. Daar ons vlees zwak is, moeten wij ons wapenen tegen de onkuisheid die van alle kanten op ons afkomt en tracht ons van het rechte pad te doen geraken.

In de Kerkenraad van onze gemeente hebben wij desondanks met gemengde gevoelens uw strijd tegen het onzedelijke Second Love gevolgd. Wij hebben als kerkgemeenschap immers de goede gewoonte, het kwade de rug toe te keren. Zo weigeren wij zelfs maar één woord te wisselen met een gescheiden vrouw of met een broeder of zuster die meermalen op de dag des Heeren slechts eenmaal in plaats van tweemaal ter kerke gaat. In dat  licht bezien zou het doodzwijgen van de onkuisheid van dat Second Love beslist de beste weg zijn.

Wij allen zijn zondig. Nadat als een stille insluiper in menig huisgezin binnen onze gemeenschap de televisie zich een plek verwierf, blijkt nu ook de gesel van het internet een gedaante van de Satan te zijn. Verdorven gedachten bedreigen ons aller reine geest die in het teken van niets dan het dienen van onze Heere behoort te staan.

Het tot elkander in de vleselijke zin bekennen, Broeder Van der Staaij, dient uitsluitend de groei van onze gemeente te dienen. Zondige lust mag niet worden aangemoedigd. Ook omdat zij een smet werpt op het gezinsleven van de leden onzer gemeente.

Onderzoekingen naar het kwaad zijn van groot belang. Uitsluitend in dat licht dient mijn helaas in de openbaarheid geraakte inschrijving op de internetpagina van Second Love te worden bezien. Ik wil u vragen, hierover de grootste discretie te betrachten.

Moge Gods zegen u genadig zijn.

Uw wijkouderling

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns