Sharia in je trainingspak

Altijd een feestje, de krant van maandag doorlezen. In een weekend gebeurt altijd meer dan op een doordeweekse dag. Bovendien lees ik gedurende de dag regelmatig nieuwssites, zoals FOK! of NU.nl. Als ik dan de krant lees of het journaal zie komt het nieuws me altijd bekend voor, alsof ik dat deze of de vorige dag al gelezen heb. Alleen in het weekend maak ik vaak minder of minder intensief gebruik van internet, dus veel van wat ik in de maandagkrant lees, is vaak echt nieuws voor mij.

De voorpagina begint met een bestuurlijke blunder. De gemeente Amsterdam kon bij de aanleg van het Museumplein uiteraard niet vermoeden dat het daar houden van grootschalige manifestaties tot overlast zou leiden. Niet alleen voor het terrein, maar ook voor de buurt. Kijk, dat Ajax ooit eens die derde ster zou winnen, dat konden ze uiteraard niet voorspellen, maar elk jaar wordt het Koninginnedag. Daar doet geen Karst Tates wat aan. En nu is de buurt het zat. Nou ja zat, ze zijn de overlast zat. Want ze willen wel "kwalitatief hoogwaardige evenementen zoals de Uitmarkt en de Giro d'Italia". Weggesubsidieerde kunst en wielrenners die tot hun nek afgevuld zijn met doping. Kwalitatief, hoogwaardig. Ik wens ze succes in hun Don Quichot-achtige strijd tegen het stadsbestuur.

Pagina twee en drie hangen van de tegenstellingen aan elkaar. In Nieuw-Zeeland zet men alles op alles om een verdwaalde keizerspinguïn te redden. Niet alleen is hij duizenden kilometers uit de koers geraakt, hij vrat ook zand. Dat zand hebben ze na de vierde maagspoeling vrijwel volledig uit zijn maag weten te pompen. Ze hebben het schatje liefkozend "Happy Feet" genoemd. Als de sukkelaar hersteld is dan wordt hij vrijgelaten in de Stille Oceaan en hoopt men dat hij de weg terug naar huis vindt. Ik kan niet wachten op de film. Aan de andere kant staat dat er vorig jaar in Zuid-Afrika 333 neushoorns zijn vermoord en de eerste helft van dit jaar staat de teller al op 193. Die 333 was al een record, dit jaar dreigt daar overheen te gaan. Als er een inzamelingsactie gehouden zou worden om te zorgen dat die ene geretardeerde pinguïn weer teruggebracht wordt of om ervoor te zorgen dat de neushoorns gered worden, waar komt dan het meeste geld voor binnen? Inderdaad, die kutvogel die niet kan vliegen.

De stemming is gezet. Op bladzijde vier kom ik het vermiste meisje tegen waarvoor een AMBER alert was uitgegaan. Wat een mazzel voor haar dat ze niet in Veenendaal woonde en op een zondag vermist was, want dan had ze het kunnen schudden. AMBER alert op zondag versturen, hoe durven ze. Ouders van Veenendaal, houd uw kinderen binnen op zondag, uw reli-fundi leiders hebben zo hun rust nodig. Andere, nog fundamentalistischer reli-fanaten hielden in Amsterdam-West een bijeenkomst. Het was niet zomaar een groepje mensen dat daar was, het was de Hizb-ut-Tahrir. Een naam die alleen aan de klank al niet het beste doet vermoeden. Hizb-ut-Tahrir, de Partij van de Bevrijding. Dat klinkt ironisch genoeg net zo als de partij van Geert Wilders. Hizb-ut-Tahrir is een wereldwijde radicaal islamitische organisatie. Van het gemeentebestuur mochten ze deze bijeenkomst houden, terwijl de organisatie in een aantal westerse landen en zelfs in vele moslimlanden verboden is. Waarom is ze dan verboden? Omdat ze voorstander is van de invoering van de sharia.

Vele honderden moslims kwamen luisteren naar wat de afgevaardigden van deze organisatie te vertellen hadden. Zouden al die gehersenspoelde malloten die daar aanwezig waren doorhebben wat een paradox het is dat ze hier, in Nederland de vrijheid hebben om het te mogen hebben over het invoeren van de sharia? Ik denk het niet. Ik stel voor dat deze mensen die de herseninhoud van een zandhagedis schijnen te hebben, naar een land gaan waar de sharia reeds volledig ingevoerd is en daar een conferentie gaan houden over democratie en vrijheid van meningsuiting. De kans is groot dat ze hard gestraft worden. Uiteraard zijn er nu mensen die in plaats van zich te richten op het grote plaatje zich focussen op miniscule details, die menen dat mijn gebruik van het woord zandhagedis een verwijzing is naar het minder vleiende zandapen, een woord dat wel eens gebruikt wordt voor moslims en met name Marokkanen. Dit is zeker niet het geval. Ik heb gekozen voor zandhagedis omdat het een uiterst schuw beestje is dat leeft temidden van een heel grote boze buitenwereld en die een vreselijk klein schedeltje heeft. Mocht uw eigen interpretatie u beter uitkomen, voel u vrij om die dan te gebruiken, we leven tenslotte in een vrije wereld. Nog wel.

Als ik naar de bijgaande foto kijk zie ik vele moslims, vrijwel zonder uitzondering niet-Westers. Ik blijf me erover verbazen dat men liever op een plaats is die niet voldoet aan hun eisen, terwijl er genoeg plaatsen op deze aardbol zijn die reeds ingericht zijn op de manier die ze hier bepleiten. Er staan ook veel kinderen op de foto. Indoctrinatie kan niet vroeg genoeg beginnen. De meeste mensen op de foto zijn weldoorvoed. Kennelijk is het moslimgeloof een geloof van overdaad. In elk geval kan Adidas blij zijn, gratis reclame. Die drie strepen vallen wel op. Shariadidas. Dat het mag verbaast me, Adidas is tenslotte de kledingsponsor van Ajax, die Joden-club.

De rest van de krant is voornamelijk bloedvergieten in het buitenland. De halve wereld is het oneens met de andere helft en dat kan blijkbaar alleen met moorden, aanslagen en oorlog uitgevochten worden. Het zal allemaal wel, als ze mij maar met rust laten. De grootste teleurstelling is misschien nog wel de strippagina. Een aantal strips, S1ngle, Dirk-Jan en Peter van Straaten bestaan volledig uit harkpoppetjes met als tekst iets in de trant van "Verdorie, die bezuinigingen op de kunst treffen ook onze strip". Als ze die poppetjes van drie strepen maken kunnen ze misschien nog een sponsorcontract krijgen. Op het eerste gezicht grappig, totdat blijkt dat dit een nationale actie is. En dan zie je hoe vertederend naïef het is om te zien hoe de "linkschmensch" nog steeds denkt met een ludieke actie iets te kunnen bereiken. Rechts staat erbij en lacht zich de ballen uit de broek. Uiteraard geen Adidasbroek.